Реклама  
 
Други   .
Оn-line помощ
  book@dreambook.bg
.
.
 
 
 
Най-успешни активни проекти  
84 лв Всеки заслужава втори шанс

Ричард Мур е женен мъж, чиито брак бавно се разпада, заради нарастващата лудост на съпругата му. Атакуван от поредица загуби, както на роднини и приятели, така и на собствените му деца, които умират, преди да са се родили и все по-чести и агресивни скандали, породени от ревност, от страна на съпругата му, той чувства, че е на ръба на търпението си.

В една бурна, януарска нощ, съпругата му вдига поредния скандал, след който му иска развод, излиза и повече не се прибира. По грешка, взела неговата кола, тя загива в катастрофа на „Куинсбъри бридж”, поради срязаните спирачки на автомобила.

Ричард се оказва заподозрян в убийство, но подозренията падат, когато той случайно споменава името на известен мафиотски бос, на име Чарлз Маярс, рекетирал баща му.

Съкрушен от загубата на съпругата си и безкрайно гневен на семейството си, което отказва, да свидетелства срещу мафиота, той се заклева, че дори това да му коства живота, няма да остави нещата така, както и че никога няма да обикне друга жена.

Двадесет години по-късно, след безкрайно дълга съдебна одисея, мафиотът си признава и влиза в затвора. Но на делото той изрично казва, че не е виновен за смъртта на съпругата на Ричард.

Погълнат от съмнения, Ричард решава да се изправи, лице в лице, с Чарлз Маярс и когато това става, той разбира ужасяваща тайна за съпругата си и че най-близките му хора, са го лъгали и използвали. А виновникът за убийството на Рейчъл, е на свобода и най-добрият му приятел знае кой е.

Осъзнавайки, че е пропилял двадесет години на вятъра и че целият му живот е една лъжа и измама, той пропада дълбоко в пропастта на гнева и започва отмъщението си отначало, насочвайки цялата си ярост към своя брат.

Точно тогава, обаче, среща млада българска емигрантка, на име Яна Джамбазова, с тежко минало и голяма мъдрост, въпреки годините си, която заличава, дългогодишният закостенял гняв и пробива дебелата стена пред сърцето му, научавайки го, че всеки заслужава втори шанс, стига да иска да го получи.

Но дали духовете и страховете от миналото му, ще го оставят намира? Това е история с много главни герои, макар да ви се струва, че това е само Ричард Мур.

Всички в тази история, са протагонисти, чийто единствен техен противник, е тяхното собствено его. Защото човекът е единственото същество на земята, което може сам да си постави камък на пътя.

Приятно четене!

264 лв Няма значение от кое време са

Героите на тази книга са от различни времена и епохи, без да има значение откога. В нейните четиринадесет фантастични разказа седем автори с различни гледни точки рисуват една обща картина на света, обединени от обща любов към фантастиката. Без излишна пристрастеност към хорър и анатомически ужаси обаче!

Киборги, редом до обикновени живи хора или други видове и форми на живот;

Духове, върколаци, андроиди, роботи, праисторически люде, астронавти;

Личности от Миналото и от Бъдещето – всички те оживяват и защитават своята същност и своята истина, или пък това, което е валидно за всички.

Книгата е адресирана не към специалистите по фантастика, а към тези приятели на авторите, които очакват от тях приключения, оригинални хрумвания, уважение към човешкото, литературен талант и добри попадения в жанра.

=  =  =  =  =  =

Идеята за издаване на настоящия сборник възникна много отдавна, когато през 2013 г., на 31 март, създадохме групата във Фейсбук „ Сборник Български фантастични разкази”. Сред основателите, които подкрепиха начинанието, бяха авторите Ради Радев, Славян Йоргакиев, Мариян Петров, Светослав Георгиев, Станимир Костадинов, Стефан Кръстев, Радослав Филипов – като администратор на групата, и други.

Първоначалната цел бе да се съберат достатъчно на брой годни за отпечатване фантастични разкази, които можеше да публикува в групата всеки български автор, без да е необходимо одобрение от страна на компетентно жури, издател, съставител, редактор или друг преценяващ и решаващ фактор. Накрая се наложи все пак извършване на някакъв подбор, с предимство на разказите, отличаващи се с повече действие, по-остър сюжет, по-неочаквана развръзка, по-оригинални хрумвания и динамизъм, като останаха за отпечатване при евентуално издаване на следващ втори том от Сборника тези налични ракази, в които се набляга повече на разсъждения и морални поуки, философски възгледи, съновидения, компютърни проблеми и други.

=  =  =  =  =  =

В сборника всеки от авторите е потърсил отговор на свои собствени въпроси, като: „Имал ли е Моцарт приятел астроном?”; „Защо и как ни е напуснал Гагарин?”; „Редът в хранителната верига?”; „За подценяване ли са различните от нас?”; „Създават ли проблеми Машините на Времето?”; „Възможен ли е конфликт с извънземните?”; и т. н.

Под прожектора

Активни проекти

Успешни проекти