Тайните на стария архив 2 | 20-11-2020

В романа „Тайните на стария архив 2” преплитането на действителни исторически факти и измислени събития, случили се назад  във времето и в наши дни, отново предизвиква  както въображението  на читателя, така и неговата способност да проследява множество различни причинно-следствени връзки. 

Отправна точка в романа са ценни данни, които се съдържат в третия по големина в света Османски архив след този в Истанбул и Кайро, придобит от България чрез изключителна разузнавателна операция през тридесетте години на миналия век и съхраняван в Националната библиотека ”Св. Св. Кирил и Методий”.

Действието се развива главно в Източните Родопи, недалеч от прекрасната „Вила Армира”, разположена в околностите на Ивайловград до границата ни с Гърция, където експерти от екипа на Димитър Канев – шеф на Агенцията за сигурност и професор Димов – траколог се натъкват на спиращи дъха находки, предизвикващи интереса на могъщи чуждестранни колекционери.

Разбира се, че тази история не може без участието и на агенти на  чужди разузнавателни служби, и изследователски екипи, които по различни причини са склонни да предоставят информация на екипа на Канев за събития в Източните Родопи от времето на Втората световна война.

Главен герой в романа отново е билкарят и лечител майстор Боян - наследник на много стар род и пазител на древни лековити тайни, чийто познания за тракийските практики осветлява находките на екипа на Канев край „Вила Армира” по неочакван начин.

Романът „Тайните на стария архив 2” отново повдига завесата към тайните на Османския архив, които са безкрайни…


Открий ме | 17-10-2020

Предопределени са някои срещи. Понякога всеки един път води до едно и също място. И нито времето, нито разстоянието успяват да променят посоката. Един живот се свързва с друг от пръв поглед. Душите се разпознават. Сърцата се свързват.

Кои сме без любовта?

И кои сме, когато съдбата ни я отнеме?

Лекуват ли тиктакащите стрелки на неуморния часовник?

Или раните остават завинаги кървящи?

"Открий ме" е история, която търси точно тези отговори.

Едно запознанство, което преобръща животи.

Една любов, която се появява изневиделица.

Животът крие в себе си обрати, които имат силата да те сринат.

Но понякога някои от тях са способни да ни научат, че хубавото просто отнема време.


Никога вече пристрастени. Как се случва промяната | 31-08-2020

Книгата се концентрира върху изследването на истинския проблем, свързан с диетите и методите за неговото решаване, защото основният въпрос не е "Как да отслабнем?", както се опитват да ни го представят повечето професионални диетолози, а е "Как да не напълняваме?".

Какво ще научите от книгата?

Реално, създателите на различни видове диети ви мамят несъзнателно, като дори са убедени, че ви помагат. Причината е, че потребителите на този продукт не знаят какво да питат. Има много хранителни тактики, които ще ви помогнат да регулирате теглото си, докато продължава диетата. Тоест, вие получавате това за каквото сте си платили, ако просто сте искали да си намалите теглото за кратко. Само че не към това трябва да се стремите. Дори единствено леко да промените целта си (чрез искането, освен да отслабнете, и да останете слаби след края на диетата до края на живота си), мисията става напълно различна и неизпълнима за продавачите на диети. Може допълнително да конкретизирате искането си и със следните въпроси:

Гарантирате ли ми, че след края на диетата, ако съм отслабнал/а, при връщането към обичайния ми начин на живот и хранене няма да си възстановя килограмите?

Колко време ще остана слаб/а след диетата, независимо от начина ми на живот? Един месец, година, 5 години? Ще ми върнете ли парите, ако си възстановя теглото и дори кача допълнително?

Ако ви отговорят, че тези неща зависят от вас и начина ви на живот и те са си свършили тяхната работа, то тогава просто плащате за илюзии. Ако не ви учат на нищо, използваемо в бъдеще, и резултатите си зависят главно от вас, защо трябва да плащате на някой за подобно откровение? Ето, аз ви го казвам напълно безплатно. Дори няма нужда да си купувате книгата ми, за да го разберете. Ако си платите на някой да ви контролира за кратък период от време (независимо дали става дума за спорт или хранене), успешните промени, постигнати в резултат на това, няма как да се съхранят, когато след края на експеримента се върнете към застоялия си начин на живот и непълноценно хранене. Освен ако... Освен ако не става дума за ключови навици. Но диетолозите не се занимават с тях. Те дори не знаят за тяхното съществуване. А ключовите навици са от изключителна помощ при промяната на всички останали навици.

Вие можете да се справите с килограмите и да подобрите храненето си напълно безплатно, но няма да се справите сами- ще ви трябва емоционална и поведенческа подкрепа. Представените изследвания показват защо. Информацията от книгата също ще ви помогне да си спестите огромните разходи по покупките на ненужни диети и книги за тях. Ще ви стане ясно защо е важно кога и как се употребяват хранителните режими. Ще разберете и защо пробването на различни диети всъщност е сериозен проблем, а не е като меренето на обувки в магазина- докато намерите най-подходящите. Изпробването на неподходящи диети само влошава проблема и за това си има логична причина, свързана с познанието за това как функционира нашето тяло. Основната полза от книгата е, че ще ви покаже как да променяте въпросите, за да увеличите ползите и да постигнете желаното.