Контакти Пишете ни
Начало Условия Най-често задавани въпроси Най-успешни активни проекти Най-нови книги Реклама Успешно приключили проекти
Реклама  
 
Други   .
Оn-line помощ
  book@dreambook.bg
.
.
 
 
 
Най-успешни приключили проекти  
1634 лв Завивам се с море

Поезията за мен е изповед пред самия себе си. Но щом я направиш публично достояние, тя се превръща в твоята изповед пред читателите.

Вярвам, че стихотворенията, събрани в тази книга ще докоснат крехките, но силни жени, които се изправят след житейски битки и уверено продължават по пътя си, малко по-смирени и по-светли. Книгата ще Ви запознае с нежно-романтичната поезия, написана от душата на жена, живяла половин век и натрупала в себе си много любов, тъга и мъдрост - моята душа.

904 лв Спомни си забравените

В привидно спокойния Дентън детективи Крисчън Джеймс и Райън Деймиън са изпратени да разследват банални случаи на самоубийства, които са последвани от жесток, но не и нелогичен случай на саморазправа. Млада жена изчезва, без никой да забележи това фатално дълго време. Изглежда случаите са изолирани и приключени, до момента, в който се случва нещо, което убиецът не е предвидил. Едно телефонно обаждане кара детектив Деймиън да вникне по-дълбоко в привидно чистата картина. То отключва след себе си серия от събития, които разкриват какво се крие под повърхността: един добре обмислен план за отмъщение за отдавна отминала и забравена несправедливост. Скритият срам на града, който е удобно потулен, ще излезе наяве, за да докаже, че парите и властта вървят ръка за ръка и често преминават всички граници. Книгата проследява дълбоката метаморфоза на една млада жена, поставена дълго време в изолация, която ще шокира всички. Наследникът е на ход, за да постигне целта си и няма да се спре. Никой вече няма да забрави. Спомни си забравените.

792 лв Тайните на старата вила - 2

Историите от времето преди Втората световна война са ми били винаги много интересни, защото сравнително малко учехме за тях в училище и сякаш всичко беше обвито в някаква тайна. В романа „Тайните на старата вила – 2” действието се развива в наши дни в България, но има и препратки към миналото, когато в Германия в рамките на така наречените „тайни проекти на Третия райх” са правени разработки на летателни апарати, както и редица експерименти с тях, включително и на Балканите...

Продължението на „Тайните на старата вила” разказва една заплетена и динамична история, която ще достави голямо удоволствие на любителите на тайните проекти на Райха, които и до ден днешен са изпълнени със загадъчност, вълнуваща умовете и въображението им.

 

697 лв Мълчанието на майките

В тези разкази може да срещнете вашата най-добра приятелка, жената, която ви обслужва в магазина, съседката, учителката на детето ви, непознатата в метрото скрита зад слънчеви очила в облачен ден. Възможно е да разпознаете вашата баба или майка, дъщеря ви или най-неочаквано да откриете самата себе си. Не съм си поставяла за цел да създам идеалния женски образ. По-скоро исках той да бъде реален, такъв какъвто го срещаме всеки ден, такъв с какъвто сме свикнали да общуваме в ежедневието. Този образ, покрай който много често минаваме, без да го забележим.

 

671 лв Как се става рицар

Авторът не доживя да види книга си издадена, замина си само на 20. Нека да сбъднем мечтата на родителите му!

Фентъзи романът „Как се става рицар” не е класическа приказка за борбата между доброто и злото. Той описва естествения стремеж на всеки човек да докаже способностите си в обществото, в което живее.

За един млад мъж в средновековието няма по-голяма чест от тази, да стане рицар. За целта не е достатъчно да си изкусен боец. Освен храброст в битките, истинският рицар трябва да е и милосърден, за което главния герой Ричард не може да представи доказателства. Заради коварството на вещицата Морана, той се забърква в куп неприятности и приключения, намира нови приятели, печели битки, среща се с различни приказни герои – джуджета, тролове, зигове и други странни същества, вълшебни пръстени, медальони и с невероятния си говорещ меч Скрийм. Изпълнил всички условия, решава да се отърве от влиянието на Морана, но нещастно стечение на обстоятелствата слага край на живота и на двамата. И се сбъдва проклятието на вещицата – всеки собственик на меча след смъртта си да се превръща в яркочервен рубин на ефеса му. Обаче историята не свършва до тук. Авторът проследява пътя на меча от планината Хеброс с наследниците на богомилите през Италия и Франция, чак до нашите дни, за да си зададем въпроса:

Рицар на злото или Рицар на справедливостта? Днес можем само да гадаем…

А мечът с рубини наистина съществува. Понякога се качвам на тавана, отварям резбованото старинно сандъче, разгъвам внимателно намасления плат и без да се докосвам до меча, се любувам на червените отблясъци… А медальона не съм го виждал – дали го има някъде или е плод на въображението на разказвачите на легенди, пренесли през вековете тази история? Не знам…

Така завършва този роман, написан занимателно, с много чувство за хумор и учудващо богато творческо въображение на младия /осемнадесет годишен/ автор Борислав Белински.

611 лв Сенките на спомените

„Сенките на спомените” е пътуване на душата, за да срещне другата душа с напомнянето, че с „Колкото - толкова.“ обеднява светът ни. Книгата е „Протегната душа за обич“, както гласи първият й цикъл. В следващия „В сянка от спомен”  поетичната душа  узрява, а  „Светофари“ и „Пътеката живот“ лирично поднасят житейски истини. Стихосбирката е онова „сигнално жълто“ което ни предупреждава, че в „синджира на бездушието“ се остарява. Лиричната книга   дава зелена светлина за пътеката живот, трасирана от стремления и кръстопътни себепознания.

650 лв Самотата спи на възглавницата ми

Тази книга започнах да пиша на шега. Основно, за да извадя демоните от себе си (сутрин самотата е най-страшна). В продължение на дни пусках откъси… В зависимост от това какво ме бе впечатлило. Внезапната известност ме изненада, не очаквах, че темата вълнува толкова много хора. Получавах постоянно лайкове от известни имена, а много автори искаха да ме редактират и рецензират.

В книгата (тя е роман от първо лице) се говори за Самотата. Защото Самотата е състояние на ума, а не социално положение. В една и съща ситуация сме свободни и самотни. А какви сме реално, решаваме сами… В зависимост от това колко празни пространства имаме в себе си.

Книгата е написана в леко ироничен стил, но няма хепиенд. В нея се говори за празните пространства в нас, за това как тъмната ни половина постепенно надделява. И за това колко често разликата между служебното и социалното положение е огромна.

„Богданов, не ни мъчѝ на части, издай най-сетне тази книга“, е един от редовните коментари.

Книгата е готова отдавна, но реших да я издам сега. Нещо обаче не вярвам, че се интересувате от нея, а не от мен.

Опровергайте ме!

584 лв Сеизмичен роман

„СЕИЗМИЧЕН РОМАН” разказва историята на работеща млада жена с успешна кариера и семейство.

След внезапен инцидент Александра се озовава в болница за спешна помощ, принудена да прекара дълги и мъчителни дни в болничното легло, заобиколена от страдание и болка. Наред с драмата на Александра, пред очите ни се завихрят много други истории. Пациентите от стая 8 страдат, борят се, крепят се един за друг и се надяват. Ще успее ли силата на духа да превъзмогне физическото страдание, да запълни емоционалните липси?

Историята препуска задъхано и трескаво през бездните на отчаянието и неверието, през съдби, срещи и раздели, между сеизмичните върхове и спадове на волята за живот, озарена от светлия полъх на надеждата, вдъхновена от една изневиделица избухнала, съвсем неуместна и може би неслучена любов.

354 лв Под звездното небе

Така стигаме до моите последни занимания, от около 5 години с проза - разкази, приказки за възрастни и импресии, които са моя „запазена“ марка, пълни с вдъхновение, мистика, но и голяма доза реализъм. Те са плод на моето светоусещане, на любовта и на контактите ми с много интересни хора, съдби и моите вътрешни търсения и прозрения. Това, което ще прочетете е чисто вдъхновение, изляло се понякога за минути през мен и записано на един дъх, почти без корекции! 

Настоящият проект: „ПОД ЗВЕЗДНОТО НЕБЕ“, е рожба, на моята любов към живота, човека и една жена, която промени моето светоусещане и ме накара да дам най-доброто от себе си и моята съкровена същност. Прочетете тази „малка“ книжка и отсъдете сами!

 
Под прожектора  
  Нишки от преплетена вяра
  Коричка вяра
  Приказки за Ейри
  Тихата светлина в процепа под вратата
  Истории по действителни случаи с куче
  Самотата (не) спи на възглавницата ми
  Чувствени светове
  Звездата на скитниците
Пълен списък
 
Най-успешни книги  
1634 лв Завивам се с море
904 лв Спомни си забравените
792 лв Тайните на старата вила - 2
697 лв Мълчанието на майките
671 лв Как се става рицар
 
Нови проекти  
11-12 Чувствени светове
03-12 Тихата светлина в процепа под вратата
19-11 Приказки за Ейри
28-10 Нишки от преплетена вяра
21-10 Истории по действителни случаи с куче
20-10 Коричка вяра
19-10 Звездата на скитниците
13-10 Самотата (не) спи на възглавницата ми
Пълен списък
 
Приключили проекти  
1574 лв. Завивам се с море
1024 лв. Спомни си забравените
792 лв. Тайните на старата вила - 2
697 лв. Мълчанието на майките
671 лв. Как се става рицар
600 лв. Сенките на спомените
590 лв. Самотата спи на възглавницата ми
584 лв. Сеизмичен роман
354 лв. Под звездното небе