Контакти Пишете ни
Начало Условия Най-често задавани въпроси Най-успешни активни проекти Най-нови книги Реклама Успешно приключили проекти
Реклама  
 
Други   .
Оn-line помощ
  book@dreambook.bg
.
.

Получени плащания

 
1. Адела Борисова Шаламанова
2. Мария Кирилова Пиронкова
3. Мая Василева-Четрокова
4. Нина Венчева Василева
5. пепа емилова василева
6. Пепа Емилова Василева
7. Петя Георгиева Раева
 

Неполучени плащания

 
1. Мартина Иво Арсова
2. Мартина Иво Арсова
3. Мартина Руменова Георгиева
4. Мария Пиронкова
5. Мария Кирилова Пиронкова
6. Мария Кирилова Пиронкова
7. Мария Кирилова Пиронкова
8. Радка Иванова Манолова-Цончева
9. Asya Kondova-Randehed
 

Точката

 
 
Резюме  

На хората с много любов!

Книгата „Точката” е една философска алегория, представяща познанието за произхода и живота на човешката Душа. Тя е фентъзи роман, в който е илюстриран сложния път, който всеки от нас изминава, участвайки в житейската игра. Оковани от „времето” ние сме потънали в забрава. Забравихме кои сме и защо сме тук. Тази книга ще помогне на всеки читател да открие част от себе си и да си отговори на най-важния въпрос „Защо”? Тя е наръчник, чрез който хората могат да се ориентират по-добре в пространството и времето.

В „Точката” всеки може да открие част от себе си и по този начин да опознае собствения си Аз, да го приеме такъв, какъвто е и да го обикне. Героят на тази философска приказка е една малка точка светлина, търсеща себе си и своята сродна душа. Нарекла съм го „Ти”, като по този начин съм се опитала да покажа, че всеки един от нас е основен герой на тази книга.

По един нестандартен начин съм разказала, че колкото и „малки” да се чувстваме понякога, всъщност ние сме едни мощни Духовни същества. Във всеки от нас грее много светлина и всеки притежава огромна сила. Най-важното е да я открием в себе си, защото само така ще можем да преживеем нашата най-важна среща - срещата с нас самите. Именно тогава ще имаме възможност да открием сродната си душа, която вероятно е съвсем близо до нас, но е нужно да разчистим пътят пред себе си, за да се срещнем с нея.

„Точката” е сложен синтез от въпроси, които много хора си задават и чрез нея съм се опитала да обясня какво представляват понятията: „време”; „пространство”; „измерение” и още много други.

В същото време книгата е написана във форма, съдържаща философски и приказно-приключенски елементи. Интересните и нестандартни приключения на малката точка са съчетани с много персонажи, диалози, шеметно развитие на събитията и много хумор. Това прави книгата впечатляваща за хора от различни възрастови групи, защото „Точката” е книга за всички търсещи личности!

В нея няма нито една случайна дума, защото зад всичко написано се крие дълбокия смисъл на познанието, до което съм достигнала. Всички ние можем да бъдем щастливи, стига да го пожелаем! Нашият свят може да бъде по-светъл и чист и всеки може да открие своята духовна половинка в него. Всички ние сме част от едно цяло и така, както ние зависим от цялото, така и то зависи от нас!

 
PDF  
Оттук можете да изтеглите откъс от книгата в PDF формат
 
Откъс от книгата  

Откъс 1-ви

Веднъж, докато седях на своето място, забелязах на отсрещния бряг едно младо красиво момиче, което събираше нещо от морския бряг. Тя приличаше на една много малка и едва забележима точка. Така ми се прииска да разбера какво ли прави тя точно? Затова на следващата вечер се върнах отново на своето място за наблюдение и зачаках. Тя дойде, слезе до брега и започна да събира нещо. Изглеждаше толкова сладка и невинна. Беше облечена в някаква ефирна бяла рокличка. „Какво ли събира?”- се запитах аз.

Ето, че настъпи момента на нашата среща:

- Здравей, прекрасно момиче!- прошепнах аз и се усмихнах. Наблюдавам те от доста време и така се радвам, че дойде при мен!

- Здравей!- отвърна тя и продължи. Ти какво правиш тук? Кой си ти?

- Аз ли....ами аз наблюдавам какво се случва наоколо от тук и така те видях. Чудех се какво ли събираш от плажа всяка вечер? Всъщност как се казваш?

- Аз съм Ти.- отвърна ми момичето и продължи: А ти кой си?

- Ами аз съм... как да ти кажа, имам много имена, но ти ме наричай както на теб ти харесва.- отговорих аз.

- Странно! За пръв път срещам някой, който оставя на мен да измисля името му.

Откъс 2-ри

- Ехо... Моля, извинете ме, нека да се запознаем.

- Шт… тихо, не пречи! Ще уплашиш морските звезди - тихо говори!

- Добре, разбрах ви. Аз съм Ти.

- Ооо, да. Аз отдавна знам това, нали сме в Света на Огледалата. Знам, че вече си дошла при мен. Видях те в морето как пристигаш.

- Но как ще ме видиш в морето, та аз се движех по брега.

- Ами как… Не забравяй, че сме тук и небето е огледало на морето. Просто знам какво да търся в него. - отвърна Старецът.

- Знаеш ли, аз бях там, на отсрещните скали. - и точката посочи мястото, откъдето идваше. Ти ме привлече като с магнит. Затова дойдох при теб. Гледах те стоиш така, наведен в морската вода и ми се прииска да те питам какво търсиш в нея?

- Момент, чакай малко да оставя това. - и старецът протегна настрани едната си ръка. Той остави „нещото” и отговори:

- Ела, да седнем на скалите. Ти какво ме питаше? А да, сетих се. Питаше ме какво правя в момента. Аз ловя своите Спомени с лявата ръка, после ги изкъпвам с дясната и ги пускам обратно в морето да си плуват.

- Но как така? Защо реши, че те живеят в морето?

- А къде…?

- Ами не знам.

- Разбира се, че са в морето. Забрави ли за кораба, с който си дошла.

Откъс 3

Ти погледна Стареца в очите и откри, че в тях истината се таи.

- Добре, ще ти отговоря. Ти подготви масата за нашата среща СЕГА!

- Кога?

- Аз ти казах, че няма да признаеш отговора. Затова ще те попитам какво значение за теб има кога?

- Значението е свързано с моите Спомени, защото аз толкова се опитвах да се свържа с тях!- отвърна Ти.

- А защо търсиш връзка с тях сега? Нали срещата се осъществи. Спомените са просто част от пъзела. В тях минало, настояще и бъдеще сливат се в едно и това едно е равно на „СЕГА”. Затова няма смисъл в твоя въпрос. Точките не бива да се питат „кога”, защото това няма никакво значение: записано е вече!

- Къде е записано? Къде и защо?

- Там, където трябва. Имаш книга, прочети я!- отговори Старецът.

Тогава Ти отвори книгата и видя, че в нея бе написано само онова стихотворение: „Когато влезеш”. Започна да я разлиства. Най-напред я прелисти набързо, а после започна да я разглежда страница по страница. Физиономията и излъчваше все по-голямо озадачение и дори ужас. Тогава точката не издържа и изкрещя стъписано:

- Не мога да повярвам! В тази книга не пише нищо, абсолютно нищо. Възможно ли е това?!

- А Ти какво очакваше? - попита Старецът.

- Как какво, нали ми каза: „Прочети я”!

Старецът взе книгата от ръцете на точката и започна да я разглежда:

- Е, какво те учудва? - попита той. Вътре има много неща, само че може би не са ти нужни.

- Ти май се подиграваш с мен!- каза точицата и го погледна.

- Защо смяташ така? Искам да знаеш, че аз никога не се подигравам с никого и по никакъв повод. То е все едно да се подигравам със себе си… в този Свят на Огледала!

- Тогава ето, прочети ми я!- и Ти нервно постави книгата пред Стареца.

- Не мога.

- Защо?

- Защото тя вече е прочетена.

- Но от кого? Кога?

- От нас! И побързай! Останало е само стихотворението - прочети го пак! Разгледай кориците, защото след малко и тези малки останки от твоята книга ще са прочетени и тогава няма да пише абсолютно нищо. Само заглавието ще е останало!

Откъс 4-ти

- Ще се върнем ли някога тук?- попита точката и една сълза се спусна по бузката и.

- Това зависи само от нашето решение, скъпа! По-важното е, че се открихме и ти си спомни нашия стих:

„Ние пак ще бъдем заедно завинаги и всичко ще си спомним, когато се открием с теб, приятелю, защото всичко днес е настояще от отминалите дни. От къде си Ти дошъл и точката поставил?

Аз съм свиден бъдещ Спомен от отминалите дни, а бъдещето е СЕГА!”

 

© Теди Табакова Всички права запазени.
Публикувано:
2016-07-04

2016-09-01
КРАЙНА ДАТА
(23) от (100)
продадени книги
(0)
дарения
(184) от (800)
набрани средства
8
цена
 
Проектът е приключен
 
Автор  
Теди Табакова
Биография  

Казвам се Теодора Петрова Табакова. Завършила съм педагогика и електронни медии в СУ „Климент Охридски”. Поредици от житейски събития в живота ми ме накараха да търся смислен отговор на въпроса „Защо”.

Интересът ми към езотериката и невидимия свят ме подтикнаха да изуча Астрология, Рейки, Нумерология и други подобни науки. Изхождайки от тезата „Познай себе си чрез другите” станах практикуващ астролог, търсещ причинно-следствената връзка между събитията в човешкия живот.

През 2011г. започнах задълбочено да изучавам древната японска система за лечение и самолечение „Рейки”. През 2002-ра година бях посветена и в последното ниво на „Рейки” - мастерската степен. „Рейки” напълно промени моите схващания за живота и събитията, които преживявам. Именно след завършване на моето обучение аз започнах да пиша и композирам.

Моите интереси са насочени и към музиката. Член съм на Музикаутор от 2003-та година. В моето творчество винаги съм се водела от искреното си желание да предам своите духовни послания на хората. Затова съвместно с тогавашния продуцент на моите песни основахме студийна формация „Тиамо”. Композитор съм и автор на текстовете на песните на формацията. Най-емблематичната и свързана с книгата ми песен „Точките” беше около 3 месеца в тогавашната класация „БГ ТОП 100”. В творчеството си винаги съм изхождала от огромното си желание да допринеса за създаването на един по-съвършен свят и затова използвах музиката като най-пряк и достъпен за това път.

През пролетта на 2003-та г. публикувах серия от философски есета, тълкуващи основните проблеми на днешното общество на страниците на списание „Астрожурнал” и електронната медиа на списание „Ева”. В продължение на 6 години водех две астрорубрики във вестник „Всичко за семейството” и списание „Ева”.

Като практикуващ учител дарявам на моите ученици знания, любов и увереност в себе си и доброто, в замяна на което получавам удовлетворение, признателност, искрено приятелство и огромна радост от труда си.

Книгата ми „Точката” е моето най-съкровено духовно откровение. В нея съм обединила всичките си послания в едно цяло, целящо обединението на хората и създаването на един по-красив свят. Вярвам, че моята книга ще помогне на хората в житейския им път, ще ги научи да четат „зад страниците”, ще ги накара да си повярват и да се намерят един друг!